Колко често миете косата си и защо е толкова важен този навик?

2 Февр

Image

Ако косата ви напоследък е загубила блясъка си и изглежда суха, факторите като студено време и прекалено силно подсушаване и търкане с кърпа след измиване могат да бъдат причината. Ежедневното миене на косата също може да причини изсушаване и накъсване на косата. Точно поради тази причина екипът на Hair Academy Valentin Tsvetkov ви препоръчваме да избягвате ежедневното миене на косата си, ако разбира се типът ви скалп или дължината не позволява.

Причината? Себумът осигурява блясък и защита, също така прави косата по- здрава и устойчива на външните фактори като слънце, студ, вятър. И ако косата ви е средна към дълга и промените навика си да я миете всеки ден, може дори да забележите подобрение в състоянието й съвсем скоро. С остаряването на целият организъм, косата също се променя, производството на себум намалява и е вероятно да забележите, че във времето косата ви се омазнява по- малко.

Да промените навика си да миете косата си всеки ден, не означава, че трябва да приемете това крайно.Нашият съвет е когато е възможно, прекарвате повече време вкъщи или просто не е нужно, да се замислите и ако чувствате,че наистина косата ви има нужда от измиване, да го направите.

Има много клипове и архиви от ‘зората’ на фризьорството, някъде около 1950 година, където се препоръчва дамите да мият косата си в седмицата един път. Разбира се, времената са други , факторът замърсяване, лоша храна и неправилно подбрани продукти за коса също влияят за това колко често наистина да мием косата си.

Няма идеална формула или съвет относно това колко често да миете косата си, но това е един от най-големите ни навици. Поради тази причина Hair Academy Valentin Tsvetkov ви препоръчва да се консултирате с фризьора си, за това какъв тип коса имате и колко често би следвало да я миете. Подбора на правилните продукти според типа коса е много важен, защото това ще ви гарантира здрав скалп и коса, лесна за поддържане прическа и самочувствие.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: