Защо да изберете Organic Colour Systems

7 Февр

Organic Color Systems е висок клас английски бранд за коса, с  гама от дълготрайни цветове, които съдържат органични екстракти и натурални съставки със сертификат за доказано качество . С боята за коса Organic  можете да постигнете както изключителни естествени тонове, така и впечатляващи модерни цветове.

Тази боя съдържа 95% органични съставки сред които есенциални масла и екстракти, без абсоолютно никакво съдържание на амоняк. Благодарение на това при боядисване с Organic Color Systems не се наблюдава никакво увреждане в структурата на косата, тъй като след боядисване косата възвръща естествените  си нива на  влага и протеини .

Боята Organic Color Systems  НЕ съдържа амоняк !

Амонякът прониква дълбоко в порите на кожата и често пъти след измиване скалпът остава оцветен. При Organic Color Systems обаче такова оцветяване няма , тъй като боята  е 100 ℅ без съдържание на амоняк.

Чувството за  парене  на скалпа и раздразнена кожа са значително намалени. Това се дължи на допустимото количество пероксид, който се съдържа в боята, както и на липсата на амоняк.

Амонякът рагражда протеиновата структура на косата, а това би могло да довдеде до косопад, парене в скалпа, както и избледняване на цвета.

Освен това, боядисването вече е една значително по-приятна процедура, поради липсата на вредните амонячни пари. Освен, че миришат лошо, те са и изключително вредни за здравето и могат да се окажат основна  причина за редица здравословни проблеми- затруднено дишане, алергии, както и да причинят сълзене, парене и подуване в областта на очите.

Боите Organic Color Systems са с възможно  най- ниски нива  на PPD (p-Phenylenediamineфенилендиамин, изключително устойчив ароматен амин, използван в боите за коса, поради високата си издържливост на температура и обработка. При високи нива на съдържание, обаче,може да предизвика алергични реакции) . Средно му ниво  в  боята Organic Color Systems е 0,6℅ ,  За сравнение – обявения  максимален процент на фенилендиамин  според стандарта на Европейския съюз е 6℅.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: