Съвети

За Коледните и Новогодишни празници и партита, най- често знаем коя рокля или обувки искаме да носим. Гримът също си кореспондира с тоалета, сега е време да изберем най- подходящата прическа за случая. Разбира се, тези които имат къса коса лесно могат да изберат прическата си или просто да си направят сешоар. Но за дамите с дълга коса, е абсолютно задължително да разнообразим ежедневната прическа и да изберем нещо доста различно. 

Не си мислете, че да си направите кок е скучно в наши дни, напротив ако той е направен добре и съобразен със случая, то това е един идеален вариант за разкриване на женствеността ни. Той се съчетава с почти всяко решение за тоалет и грим и подхожда на много от дамските лица. 

Балерински кок

Тъй като е на върна на главата, открива врата на дамата и е много женствен кок. Ако искате да сте класическа, косата просто ще е прибрана назад. Може да го декорирате с краасиви цветя или бижута според случая. 

Кок и плитка в едно

Това е един много красив, перфектен кок за коса на кичури. Резултатът е бляскав и напомня на античните прически на боговете и римски жени. Първо косата се прибира назад и се сплита в гладка и лъскава плитка. След това тя се увива около основата за кок. В някои случаи, ако косата не е много дълга, могат да се използват екстеншъни или цветни кичури за разнообразие.

 За ежедневието този кок може да се направи на една страна, а ако искате да заложите на много елегантно излъчване, то златистият грим или златистият цвят на косата ще бъдат чудесен избор.

Френски кок

Със сигурност този е най- интересният може би от всички и дава възможност за много различни варианти. Но е нужно да се направи на дълга коса, за да може да се използва дължината й, за да се направят различни украси. 

Ако косата е къдрава или чуплива с този кок, можете да оставите част от косата да пада свободно и небрежно. 

Ако косата ви е гладка и права, то съчетанието със класически и изискан грим ще ви даде романтично и едновременно елегантно излъчване. 

Вашият коментар